diumenge, 29 d’agost del 2010

Inicis de l'afició... suposo que es porta dins

Tot i que a casa meva no hi ha hagut tradició motociclista, des de ben petit, no sé a quina edat exactament, m'han cridat l'atenció les motos, sobre tot les de fora carretera, fins el punt d'anar caminant pel carrer conduint les meves motos imaginàries amb les que feia tot tipus de cabrioles. També tinc molt present aquells diumenges al matí de finals dels 70 principis dels 80, quan sortia ràpidament al balcó del tercer pis on vivia en sentir arribar al veí de la cassa del costat amb la colla i les seves Bultacos i Monteses. Em passava l'estona al balcó fins que marxaven tots, al·lucinant amb la imatge d'aquelles motos i el seu so.
També recordo com la primera vegada que sortia del meu barri i m'allunyava de casa meva va ser per veure una cursa de motocross que feien a un magnífic circuit que hi havia a l'altra banda de la muntanya de davant de casa meva, La Cruz de Montigalà. Va ser una passada veure aquelles motos i els seus pilots. Hem van quedar gravades les Maicos i una Rieju petita, suposo que de 80 cc, que sonava com un mosquit.
Un altre record que tinc és el d'allargant la tornada del col·legi per passar a veure una OSSA TR350 groga com aquestaque havia a un taller prop de casa a la que somiava poder pujar algun dia.
Recordo també al meu cosí Julio pujant els prop de 300 metres que fa el carrer on vivia a una roda amb la seva Bultaco MK, amb la que m'havia passejat algunes vegades i amb la que vaig patir la meva primera cremada amb un tub d'escapament... no seria l'última...
Amb els primers diners que em va donar la meva mare per "les meves despeses al col·legi" hem vaig comprar un MOTO VERDE que crec que encara conservo. Hem vaig aficionar a la publicació de aquesta revista de la moto de muntanya i a retallar les seves fotos amb les que em folrava les carpetes, feia murals i em vaig empaperar una guardiola.
Ara que vaig rememorant aquestes coses, veig que estava ben malalt...
Total, que tot això va provocar que somiés a tenir la meva pròpia moto, així que de seguida que vaig tenir oportunitat i diners, hem vaig comprar una.

dissabte, 28 d’agost del 2010

Primera "moto"

Durant un temps, molts amics anaven amb una moto o altre i vaig tenir l'oportunitat de portar alguna, fins el punt d'inclús patir una caiguda amb una HONDA MBX que acabaria comprant al cap d'un temps. Sabia com es posaven les marxes i s'acelerava, però frenar i reduir, era un altre cosa...
En aquest punt i amb prop de 18 anys, vaig comprar per 15.000 de les antigues pessetes un VESPINO GL com aquesta un amic amb el que, després de personalitzar i retocar, anava per Badalona amunt i avall. Aquest ciclomotor hem va permetre iniciar-me a un altre afició, la mecànica. La veritat és que estava molt content amb ell i allà on anava, la gent sempre se'l mirava... no m'estranya, entre els color que portava (lila, vermella i blau turquesa) i "l'alleugeriment" de pes, no passava desapercebut, llàstima que no conservi cap foto. Però va arribar un punt on la situació era insostenible i no podia continuar en amb ella ja que la Guàrdia Urbana em tenia massa vist. De totes formes, no em permetia sortir d'excursions amb els amics que portaven motos de 80cc. Un conegut es va enamorar d'ella i li vaig vendre. Així que va tocar possar-se a estalviar per comprar una moto més gran.